Az ENSZ szerint valószínű, hogy mérges gázzal bombázták Aleppót

Az ENSZ szíriai különleges megbízottja azt mondta, hogy a világszervezet alaposan kivizsgálja, hogy tényleg klórgázzal támadta-e az Aszad-kormány Aleppót.

“Sok bizonyíték utal arra, hogy valóban megtörtént. Ha megtörtént, akkor ez háborús bűncselekmény” – jelentette ki Staffan de Mistura.

A támadás szerdán történt, a felkelők szerint Aleppó egyik negyedét a kormány repülőgépei bombázták mérges gázzal. Egy csomó felvétel készült fuldokló emberekről, és számos beszámoló is arra utal, hogy vegyi támadás történt. Aleppót hónapok óta ostromolja Aszad elnök hadserege, illetve a vele szövetséges orosz, iráni és libanoni erők.

Augusztus elején Idlib tartományból is azt jelentették a felkelők, hogy ott is klórgázzal bombázták őket.

A szír polgárháború kitörésekor az amerikai kormány azzal fenyegette Aszadot, hogy ha vegyi fegyvereket vet be, akkor azt megtorolják. 2013-ban Aszad mégis bevetett mérges gázt egy másik városban, ám az amerikai katonai fellépés akkor elmaradt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Jelesre vizsgázott az oroszok kémrepülője Szíriában (videó)Új ellenséget kapott Szíriában az Iszlám ÁllamRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: külföld, Szíria, mérges gáz, Aleppó, ENSZ, Aszad-rendszer, szíriai polgárháborúForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »