Az ENSZ humanitárius tűzszünetet sürget Aleppóban

Az ENSZ humanitárius tűzszünetet sürget Aleppóban

MTI nyomán

Az ENSZ csütörtökön humanitárius tűzszünetre sürgette a szíriai Aleppóban harcoló feleket, miközben a kormányerők légicsapásokat mértek a bekerített, de kitörési kísérletekkel próbálkozó terroristák (az MTI értelmezésében “lázadók”…) állásaira a városban.

Jan Egeland – Staffan de Misturának, az ENSZ szíriai különmegbízottjának tanácsadója – elmondta: a világszervezet kész humanitárius segélyt szállítani a megosztott városba, ha a harcok elcsitulnak.

Az utolsó segélyszállítmány júniusban érkezett a dzsihadisták (az MTI szerint továbbra is “lázadók”) kezén lévő aleppói kerületekbe, ahol a világszervezet becslése szerint mintegy 300 ezer lakos rekedhetett – tette hozzá.

Eközben az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet azt jelentette, hogy legalább 40 légicsapás érte csütörtökön a terroristák (igen, az MTI szerint továbbra is csupán “lázadók”) kezén lévő területeket.

Egy “kormányellenes aktivista” elmondta: az egyik rakéta 15 méterre csapódott be egy kórháztól, súlyosan megsebesítve egy fiút.

Egeland rámutatott: az ENSZ júniusban és júliusban a tervezett segélyszállítmányok mindössze 40 százalékát tudta teljesíteni.

A világszervezet 1,2 millió embert akart elérni az elmúlt két hónap alatt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter július 28-án közölte, hogy Aleppónál nagyszabású humanitárius művelet kezdődött, amelynek keretében utóbb hét folyosót nyitottak azok számára, akik el kívánnak menekülni a városból.

Ugyanakkor az ENSZ és az Egyesült Államok tisztségviselői is kételyeiket fejezték ki:

szerintük ez az intézkedés egy próbálkozás lehet a város kiürítésére, illetve, hogy kikényszerítsék a terroristák (nem fogják kitalálni, az MTI hogy eufemizált már megint…) fegyverletételét.

Magyarán meg akarják fosztani a “lázadókat” a pajzsként használható civilektől? Borzalom!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »