Az ENSZ-főtitkár el van ragadtatva Angi Európa-gyilkos politikájától

Kitűnő munkát végez a menekültválság kezelésében Angela Merkel német kancellár, a többi politikus példát vehetne róla, és támogathatná – mondta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy pénteki lapinterjúban.

A Bild című német lapban közölt interjúban a világszervezet vezetője kiemelte, hogy "dicséretre méltó Angela Merkel toleráns, nagyvonalú reakciója a menekültválságra" és "humánus politikai vezetői munkája", valamint Németország és polgárainak szolidaritása a "menekültekkel". Angela Merkel "nagyszerű kormányfőnek bizonyult" – mondta az ENSZ-főtitkár.

A háborúk és konfliktusok elől menekülő egyre több emberrel "emberséges és együttérző" módon kell bánni. "Falak építése, emberek diszkriminációja vagy visszaküldése nem válasz a problémára" – hangsúlyozta Ban Ki Mun.

A világszervezet nagy aggodalommal tapasztalja, hogy egyre csökken a "menekültek" támogatása, miközben számuk olyan magasságba emelkedik, amelyre nem számított senki. "Felszólítom a világ politikusait, hogy adjanak nagyvonalú támogatást ezeknek az embereknek. Ha nem támogatják őket, nem lesz olyan hely, ahol élhetnek" – mondta az ENSZ főtitkára.

Azzal kapcsolatban, hogy az idei az utolsó éve hivatalában, elmondta, hogy már elkezdődtek a megbeszélések a következő főtitkár megválasztásáról. Úgy vélte, sokan várják, hogy hét férfi után egy nő kerüljön a szervezet élére.

Arra a kérdésre, hogy Angela Merkel megfelelő lenne-e a pozícióra, azt mondta, nem kommentálhat egyes személyeket, és "a tagállamok nagyon bölcs döntést hoznak majd".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »