Az én papom: Szláby Tibor

Az én papom: Szláby Tibor

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Szláby Tibort, a pesterzsébeti Szent Lajos és Szent Antal-templomok plébánosát a hívek nevében Török Tünde mutatja be az olvasóknak.

Tibor atya hat éve került Pesterzsébetre. Személyében olyan plébánosunk lett, akinek fontos, hogy tényleg otthonunk legyen az Isten háza. A plébániához tartozó családokból igazi közösséget kovácsol. Elérte, hogy az elmúlt pár év során megsokszorozódjon a templomaiban a gyerekek száma. Gyermekeinkkel könnyen teremt kapcsolatot, mert lelkében meg tudta őrizni gyermeki oldalát is. Bármikor szívesen társasjátékozik, labdázik, biciklizik, kirándul közösségünkkel együtt, mindig frissen, lelkesen buzdítja az újabb és újabb közösségi együttlétekre a templomba járókat és azok ismerőseit. Tibor atya végtelen türelme az egész közösségünk számára példamutató lehet a gyermeknevelésben is.

A kisgyermekes családoknak nagy öröm, hogy gyermekeinknek feladata is van a szentmiséken: a felajánlási körmenetben való részvétel és a kiscsengők. Minden korosztály fontos számára. A gyerekeknek játszótér és kreatív hittan, a fiataloknak lelkigyakorlat és tábor, a házasoknak MÉCS-közösség alakult az elmúlt években. Nagyon tiszteljük a közösség építő tevékenységét, amely, főleg kezdetben, csöppet sem lehetett könnyű.

Tibor atya indította el mindkét plébánián a gitáros ifjúsági mise hagyományát. Az ifjú csapatot lelkesen, biztatóan támogatta, amelyben még a kicsiny gyermekek szorgos zenei tenni akarását is mindig mosollyal fogadta. A plébániai zenei élet lelkes támogatója, olyannyira, hogy mindkét helyen új elektromos orgonákkal is gondozta a gyülekezet minőségi zenei igényeit.

Tibor atyában minket legjobban az egyszerűsége, az őszintesége és tenni akarása fogott meg. Ahogy tartja a szentmisét, érződik rajta az igaz hit, hogy tényleg őszintén hisz Istenben és az Ő szeretetében. Ezt a szeretetet adja át híveinek is a szentmisék, hittanok, közösségi programok, zarándoklatok során.

Plébániánk életét a következő Tibor atyától származó mondat jellemzi: „Ahol fölismerik és magukévá teszik Isten szent akaratát az emberek, egyetértően és alázattal dolgoznak annak megvalósulásán, vezetőjükkel, a pappal együtt, ott még nagyszerűbb dolgoknak lesznek tanúi.”

A Szent Lajos és Szent Antal-plébániák hívei


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »