Az én papom: Nagy Károly

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Nagy Károlyt, a budapesti Rózsafüzér Királynéja-templom plébánosát Farkas Marianna mutatja be olvasóinknak.

Az én papom, aki szívemnek kedves, Nagy Károly – életem része lett, fontos része.

51 éves vagyok, kereszteletlen, de befelé vágyódó, keresztelésre készülő. Vágyódó a fehér ruhára, ahogy Károly atya mondta, a Jézusba öltözésre, a keresztség szentségére, az új életre, Jézus követésére.

2016. március 6-án léptem be először a Rózsafüzér Királynéja-templomba, és fogadtam el Jézus hívását. Ez volt az első szentmise, amin részt vettem. Boldog voltam, mert tudtam, a harangok értem is szólnak, engem is hívnak. „Itt vagyok, Uram”, potyogtak a könnyeim, „megérkeztem, a kapuban állok, zörgetek”. Igennel feleltem a hívásra, és másnap hittanórára mentem. Plébánia, plébános, pap, Károly atya, hittanterem, katekumenek, Viki, a hittantanárom, csupa-csupa újdonság – és mindenhol Jézus. Károly atya tanított, hogy mindenkiben meg kell látnom Jézust. Felebarátaimon keresztül kell szolgálnom és szeretnem Őt.

Mi történik velem? Mi ez a változás az első igen óta? Én vagyok az, és mégis más. Haldoklom, hogy újjászülethessek. Ki ez a lény itt bennem?

Sok-sok kérdés, ami válaszra vár. Válaszaimat hol találom? A hívást hogyan kövessem? Egy belső hang irányít, nem tehetek mást, mennem kell. Jézus hív, Károly atyán keresztül. Tanít. Az istengyermekséget tanulom. Milyen jó diáknak lenni Jézus iskolájában! Otthon vagyok, van egy új családom. Jézus pásztort is küldött, hogy el ne vesszek. Károly atya hív, figyel, kérdez és felel. Bizonytalankodom, megijedek, elfutnék, de nem enged. Utánam nyúl és erősít. Szeretni tanulok, de még oly gyönge vagyok. Károly atya biztat, imáiban hordoz.

Csöndes vagyok. Elvesztettem a hangomat, hogy befelé figyeljek, és meghalljam Jézus tanításait. Károly atya nem siettet, hallgatni is lehet mellette és vele. Milyen jó, hogy nem kell fecsegni! A zaj bezár, a csönd kinyit.
Még félénk vagyok, de van kapaszkodóm, Károly atya az. Kapaszkodom belé, mutatja az utat, visz Jézushoz. Ő az én jó pásztorom!

Farkas Marianna 


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »