Az emberek leginkább Bugárban és Dankoban bíznak meg

A parlamenti pártok közül a legszavahihetőbbnek a Most-Híd elnökét, Bugár Bélát tartják, míg a legkevesebb bizalmat Radoslav Procházka (#Sieť) érdemli. A felmérést az AKO ügynökség végezte, akik telefonon kérdeztek meg 1000 válaszadót.
A megkérdezettek 52 %-ka bízik meg Bugár Bélában (ebből 17 % teljes mértékben, míg 35 % inkább bízik, mint nem). Bugárt az SNS elnöke, Andrej Danko követi 50 %-kal (benne teljes mértékben a válaszadók 21 %-ka bízik meg, míg a 29 %-ot azok teszik ki, akik inkább bíznak, mint nem), utána pedig a Smer-SD elnöke, Robert Fico következik 43 %-kal (a megkérdezettek 20 %-ka teljes mértékben megbízik benne, míg a maradék 23 % inkább szavaz neki bizalmat, mint nem).

 

Richard Sulíkban (SaS) a válaszadók 35 %-ka bízik meg, Igor Matovičban (OľaNO-Nova) 27 %, míg Boris Kollárnak a Sme rodinából a megkérdezettek 22 %-ka szavazott bizalmat. Marian Kotlebában, a ĽSNS elnökében a válaszadók 20 %-ka bízik meg, míg Radoslav Procházkában (# Sieť) csupán a megkérdezettek 14 %-ka.

 

Procházka a legkevésbé hiteles politikus
A válaszadók legkevésbé Procházkát tartják hitelesnek – 77 %-kal ő lett a legmegbízhatatlanabb politikus. Utána következik Kotleba 75 %-kal, Kollár 72 %-kal, míg Matovič 67 %-kal. Richard Sulík a megkérdezettek 60 %-ka szerint nem szavahihető, míg Fico a válaszadók 54 %-ka szerint, Bugár a 45 %-kuk szerint, még Danko csupán a 38 %-kuk szerint.
A válaszadók számára feltett kérdés pedig így hangzott:

 

„Felolvasom Önnek néhány politikus nevét, és kérem, hogy mindegyik politikusnál mondja meg, hogy az Ön számára szavahihető vagy sem. A négyfokú skála alapján válaszoljon”.

 

Forrás és nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »