Az ember Isten képmása – Testteo’ hétvégét tartottak Bárdudvarnokon

Az ember Isten képmása – Testteo’ hétvégét tartottak Bárdudvarnokon

A bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házban október 26. és 28. között „Testteo’ hétvégét” tartottak, mely során a résztvevők megismerhették a Biblia, az Egyház, a II. vatikáni zsinat, valamint Szent II. János Pál pápa tanítását Istennek a testünkkel való tervével kapcsolatban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hétvégén nemcsak a Kaposvári Egyházmegye fiataljai vettek részt, hanem az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődők. Az előadók a budapesti Test Teológiája csoport tagjai voltak: házaspárok, megszentelt életű személyek, egyedülállók, papok, kispapok, akik orvosként, pszichológusként, vegyészmérnökként, tanárként, hitoktatóként, vagy éppen fizikusként dolgoznak. Tanúságot tettek életükről, küzdelmeikről, megtérésükről és a katolikus tanítás megéléséről.

Olyan témák kerültek elő, mint az ember alapvető hivatása a házasság előtt, a cölibátusban megélt tisztaság, a házasságban megélt házastársi hivatásunk, illetve hogy miként lehet továbbadni, tanúságot tenni minderről embertársainknak.

Hírdetés

A résztvevők kiscsoportokban is megoszthatták egymással tapasztalataikat, feltehették kérdéseiket, megbeszélhették küzdelmeiket, örömeiket. Lehetőség volt fórumbeszélgetés keretében az előadások és tanúságtételek során felmerült kérdéseket feltenni.

A hétvége lelkivezetője Kisiván Csaba, a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági referense volt, aki naponta szentmisét mutatott be, valamint gyónási lehetőséget biztosított. Szombat este dicsőítő szentségimádáson is részt vehettek a fiatalok.

Vasárnap délelőtt Varga László megyéspüspök mutatott be szentmisét a lelkigyakorlaton. Prédikációjában kiemelte: fontos küldetést gyakorlunk, hiszen elengedhetetlen, hogy szeressük a testünket, mert az ember Isten képmása. Felhívta a figyelmet az evangélium alapján arra, hogy mernünk kell gyógyulásért imádkozni. És nem elég a testi gyógyulásért, hanem a lelki gyógyulásért is imádkoznunk kell. A püspök kifejezte háláját, hogy vannak fiatalok, akik tanúságot tesznek életükkel és példájukkal a test teológiájáról.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »