Az elöregedett mérőórás lakóházaknak gondjaik lehetnek a leolvasással

Az elöregedett mérőórás lakóházaknak gondjaik lehetnek a leolvasással

Az év vége óraleolvasások ideje. Sok olyan háztartás, illetve lakóház van, ahol továbbra sem cserélték le az elöregedett víz- és hőmérőket.

A tavalyi év végén a szolgáltatók már megküzdöttek ezzel a problémával, mely idén is komoly kihívások elé állít mindenkit. A romló járványhelyzet kapcsán csak még nehezebb lesz bejutni azokba a lakóházaka, ahol nincs lehetőség digitális leolvasásra.

A mérőórákat gyártó vállalatok kalkulációja szerint a lakások 15-20 százalékában van még mindig régi mérőóra, mely személyes leolvasást tesz csak lehetővé.

Hírdetés

Az ilyen elöregedett hő- és villanyórákat minden esetben ajánlatos lecserélni, még akkor is, ha működnek. Ezzel kapcsolatban a közös képviselővel kell elkezdeni a folyamatot.

A lakóközösségek meggyőzése ezzel kapcsolatban nem a legegyszerűbb feladat, pedig a pontos leolvasás gyakran költségmegtakarítással jár. A régi típusú mérőórák ugyanis személyes leolvasást igényelnek, mely drágítja a szolgáltatást, nem beszélve arról, hogy a a közös hővesztés is így pontatlanabbul kerül elszámolásra a lakások között.

Körkép.sk/SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »