Az elnöki vétó letörése nem a családok támogatásáról, hanem a politikai harcról szól

Az elnöki vétó letörése nem a családok támogatásáról, hanem a politikai harcról szól

Juraj Šeliga (Za ľudí) parlamenti képviselő úgy látja, hogy az államfő által visszaküldött törvényjavaslat ismételt jóváhagyása nem a családok támogatásáról, hanem a politikai harcról szólt.

A legkisebb kormánypárt képviselője szerint a kormánykoalíció három pártja kész volt tárgyalni Zuzana Čaputovának az inflációellenes csomaggal kapcsolatos észrevételeiről, az OĽANO azoban nem volt hajlandó engedni, inkább összefogott a szélsőjobboldali ĽSNS-szel. Ez éket ver a koalícióba és veszélyezteti a további működését. A politikus elmondta, nem tudja, hogyan alakulnak majd az ügyek, és abban sem biztos, van-e még kedve ebben a koalícióban folytatni a politizálást.

Hírdetés

Jana Bittó Cigániková (SaS) némi malíciával így kommentálta a szerdai döntést: 

Gratulálni szeretnék kollégáimnak az OĽANO-ból és a Sme rodinából, hogy a fasisztákkal összefogva megakadályozták a pedagógusok, az egészségügyi alkalmazottak lehetséges béremelését és azt, hogy a leginkább rászorultak támogatáshoz jussanak.”

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az SaS-nek a koalícióban kell maradnia, mivel a szétesése sokkal nagyobb problémával járna. Párttársa, Marián Viskupič (SaS) úgy látja, hogy el kellett volna fogadni az államfő javaslatait. Így jobb törvény születhetett volna, ami a pénzügyminiszter számára is menekülési utat kínált.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »