Az elnök emberei: az energolos Keszthelyi mellett a Hagyó-perben elítélt Antal Attila is a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jó hírét öregbíti

Az elnök emberei: az energolos Keszthelyi mellett a Hagyó-perben elítélt Antal Attila is a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jó hírét öregbíti

Az elnök emberei: az energolos Keszthelyi mellett a Hagyó-perben elítélt Antal Attila is a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jó hírét öregbíti

A közelmúltban a Privatkopo.hu a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nevű „elfekvőben” talált rá az olajbűnözés fellegváraként elhíresült, Portik Tamás nevével fémjelzett Energol Rt. volt elnök-vezérigazgatójára, Keszthelyi Péterre, aki kamarai tanácsosként, valamint a BKIK Nemzetközi és Külgazdasági kollégiumának alelnökeként egyik fontos támasza a szervezet elnökének, Nagy Eleknek. A bűnügyi portál most egy újabb érdekes figurára bukkant a kamara Krisztina körúti székházában. A neve: Antal Attila, aki 2007-2008-ban a BKV Zrt. vezérigazgatója volt. A férfit 2017 őszén – jogerősen – szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla az úgynevezett „Nokia dobozos” büntetőperben.

                   Antal Attila és Hagyó Miklós a vádlottak padján

A Hagyó Miklós (Budapest volt MSZP-s főpolgármester-helyettese) és társai ellen indult büntetőeljárás végén az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

Hírdetés

Antal akkoriban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tulajdonában álló BUM Nonprofit Kft. ügyvezetője volt, azonban a tisztségről a bíróság elmarasztaló ítélete miatt 2017. november végén kénytelen volt lemondani.

A Hagyó-ügy harmadrendű vádlottja azonban nem távolodott el a kamarától – és az sem tőle -, amit bizonyít az is, hogy 2018. december közepén Antal helyet kapott a BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégium Smart City szekciójában, amelynek vezetője Portik Tamás egykori energolos cégtársa, Keszthelyi Péter… Néhány hónappal később, 2019. május 22-én (tehát éppen egy hete) Antal Attila – a BUM Nonprofit Kft. képviseletében – előadást tartott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) rendezvényén.

                         A BKIK elnöke, Nagy Elek irányt mutat…

Van azonban még egy szál, amely Antalt összeköti Nagy Elek kamarai elnökkel. Ez pedig Budapest legnagyobb taxi társasága, a Főtaxi.

Antal 2000. május 30. és 2001. július 1. között igazgatósági tagja volt a személyszállító cégének, amelyet akkor már Nagy Elek vállalkozása birtokolt. Kettejük kapcsolata tehát nem új keletű. Többszörösen kipróbált, időtálló viszony az övék.

Lassan kirajzolódni látszik, kikre is támaszkodik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában Nagy Elek elnök. Ahogy az ex-energolos Keszthelyi Péter, úgy a Hagyó-perben elítélt Antal sem nevezhető a Fidesz kedvencének. Az ő sikerkorszakuk egyértelműen a szocialista kormányok működési idejére datálódik.

(folytatjuk)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »