Az ellenzék is reagált az új járványügyi szigorításokra

Az ellenzék is reagált az új járványügyi szigorításokra

A lockdown oltatlanok számára történő bevezetésével a kormány végérvényesen két kategóriába sorolta a lakosságot és ezzel elindult az oltatlanok szegregációjának útján, állítják a Hlas-SD képviselői.

Véleményük szerint a negatív PCR-teszttel rendelkezők minden aktivitásból történő kizárása – kivéve az alapvető létszükségleti cikkeket árusító üzletek látogatását – azt bizonyítja, hogy a kormány számára nem a vírus terjedésének megakadályozása az elsődleges szempont, hanem az oltás felvételének kikényszerítése.

„A kormány az oltási kampány terén vallott fatális kudarcát a legválságosabb időszakban az ország népének két kategóriába való sorolásával akarja megoldani. Feltétlenül szükséges, hogy a kormány a szolgáltatóegységek bezárásával, illetve működésük korlátozásával párhuzamosan adja tudtukra, hogy milyen módon és mikor fogja őket kárpótolni a keletkezett kárukért“ – közölte a Hlas szóvivője, Patrícia Medveď Macíková.

Hírdetés

A kormány által frissen elfogadott intézkedések a Smer elnöke, Robert Fico szerint minden logikát nélkülöznek és pontosan ellenkező hatást váltanak ki, a koronavírus terjedéséhez vezetnek.

„Megvárjuk, hogy milyen jogi formát kapnak ezek az intézkedések. Mivel érthetetlennek minősítjük azokat, ezért az alkotmánybírósághoz fordulunk“ – folytatta a Smer elnöke.
Fico ezzel összefüggésben arra a megállapításra jutott, miszerint ez az egész „úgy néz ki, mintha a kormány ülése előtt megjelentek volna a gyógyszercégek képviselői és borítékokat osztogattak volna a minisztereknek“, illetve, hogy „a kormány célja mintha csak a vakcinagyártók profitjának növelése lenne”.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »