Az ellenzék a Várban tüntet

DK: üres ígégetés

Demokratikus Koalíció üres családpolitikai ígérgetésnek nevezte az Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén elhangzottakat.Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője közleményében azt írta: az ország világosan értékelte a Fidesz családpolitikáját. Az elmúlt években 600 ezer magyar ment külföldre – zömében fiatalok -, lassan pedig eljön a kor, amikor külföldön több magyar születik majd, mint itthon. A párt nehezményezte, hogy Orbán Viktor beszélt bölcsődei ellátásról, miközben 2010-ben ő állította le a Gyurcsány-kormány bölcsődeépítési programját.

Hírdetés

Liberálisok: Orbán elől külföldre menekülnek a fiatalok

A Liberálisok szerint Magyarország problémája továbbra sem a bevándorlás, hanem a történelmi léptékű kivándorlás. Azt írták: a magyar fiatalok a kilátástalanság, a Fidesz szabadságellenes politikája, a brutális léptékű korrupció, a széteső egészségügyi ellátás és az egyre gyatrább oktatás miatt tízezrével hagyják el az országot évről évre, és többségük soha nem tér vissza. A Liberálisok szerint ez a Fidesz és Orbán Viktor felelőssége.

A budai Várban közös tüntetést tart az ellenzék a miniszterelnöki évértékelőhöz kapcsolódóan. Az Index szerint körülbelül kétszáz ember hallgatja a kormányt és Orbán Viktort bíráló szónokokat. Az Origo négyszáz fősre becsülte a tömeget.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »