Az elhárítás vezetőjével találkozott Vona Gábor

Az elhárítás vezetőjével találkozott Vona Gábor

A Fideszen múlik, hogy meghallgatja-e a nemzetbiztonsági bizottság a Jobbik elnökét a megfigyelési ügy miatt.

Személyesen találkozott az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatójával Vona Gábor az őt érintő megfigyelési ügy miatt – értesült a Magyar Nemzet. Kerestük a Jobbik elnökét, ám ő nem kívánt nyilatkozni, csak arra emlékeztetett, néhány napja már bejelentették, hogy személyesen fordul a titkosszolgálatokhoz.

Mindezt korábban azzal indokolta, hogy a külügyi bizottság tagjaként nemzetbiztonsági szempontok szerint világították át, és mivel olykor minősített adatokkal dolgozik, nemzetbiztonsági védelem alatt áll. Vagyis törvénytelen az ő titkos megfigyelése, márpedig a minap lebuktatott egy olasz lesifotóst, aki elárulta neki, hogy követte, és egy magyar megrendelőnek dolgozik. Ugyanez a paparazzo próbált titokban felvételeket készíteni a Magyar Nemzet tulajdonosáról, Simicska Lajosról, hozzá köthetők a kormánypárti médiában Spéder Zoltánt lejárató riportokban látható felvételek, és állítólag az Együtt-alelnök Juhász Pétert is ő figyelte. Alig telt el néhány nap a nyilvánosságra került eset mögött, a Jobbik elnökét kedden szintén egy fotós próbálta elbújva fényképezni. Hétfőn egyébként a nemzetbiztonsági bizottságban is szó lesz a megfigyelési ügyről. Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke már korábban jelezte, hogy tájékoztatást várnak a szolgálatoktól, hiszen egy jogállamban elfogadhatatlan az ilyen eset, legyen szó bármely párt elnökéről. A Jobbik egyúttal azt is szeretné, ha még ugyanezen az ülésen személyesen hallgatnák meg Vonát is, ráadásul a sajtó jelenlétében. Erről a testület még szavazni fog, a kérdés alapvetően a többséget alkotó kormánypárti képviselők voksán múlik majd.

Közben a feljelentéseiről ismertté vált Tényi István zsarolás kísérlete miatt bejelentést tett az V. kerületi ügyészségen a Volner János által elmondottak miatt. A Magyar Nemzet is beszámolt a Jobbik frakcióvezetője Facebook-posztjában közöltekről: „egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó” lényegében megzsarolta. Két lehetőséget vázolt fel a politikus számára: kilép a Jobbikból, és személyesen támadja Vona Gábort, vagy számíthat adóhatósági és egyéb vizsgálatokra, illetve „indul a gőzhenger, és kinyírják”.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 01.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »