AZ ÉLET MÁGIKUS ALAPELVEI – Száraz György legújabb könyve

Felgyorsult és elszemélytelenedő világunkban egyre távolabb kerültünk egymástól. Ennek okát elsősorban abban látom, hogy nagyon bezárkóztunk a kis világunkba és elfordultunk a valódi Önmagunktól, az igazi mivoltunktól. Énképeket – egókat vagy átmeneti álarcokat – fejlesztettünk magunknak, amelyek mindenre jók, csak arra nem alkalmasak, hogy az embereket újra a szellemi és lelki szabadság állapotába juttassák. Ha ugyanis ez megtörténne, akkor semmi szükség nem volna a hol hatalmaskodó, hol túlélésre játszó kis „biorobotra”, személyiségünk fontoskodó és öntelt egójára.

 

A leggyakrabban alkalmazott magatartásformáink gyökerei az egóból erednek. A túlegósodott személyiségek pedig társadalmakat alkotnak és meghatározzák a korszellemet.

Vajon milyen jövőkép elé nézhetünk, ha így folytatjuk?

Milyen árat fogunk fizetni egyéni és csoportos szinten a személyiségünk ki nem javított hibáiért és gyarlóságaiért?

Képesek vagyunk-e jó irányba változni?

Hírdetés

Ha igen, melyek lehetnek e belső átalakulás lépései? Vagy csak kívülről várjuk a megoldási javaslatokat és segítséget?

 

Az Élet mágikus alapelvei című könyvemben az egómentesítés lépéseit veszem sorra, és a felső Énnel, az Önvalóval való kapcsolat felvételét tűzöm ki célul. Teszem ezt oly módon, hogy minden idők egyik legnagyobb szellemi géniuszának, Hermész Triszmegisztosznak – aki hozzám különösen közel áll – a tanításait hívom segítségül, továbbá több jelenkori gondolkodó koncepcióját is felidézem, ha a tárgy megkívánja.

 

Itt lehet beleolvasni a könyvbe: https://napvallas.hu/konyvrendelo/

 

 

 

The post AZ ÉLET MÁGIKUS ALAPELVEI – Száraz György legújabb könyve appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »