Az elemzők szerint ez történhet az iskolákkal már a jövő héten!

Az elemzők szerint ez történhet az iskolákkal már a jövő héten!

Az omikron jelenleg Árvában, valamint az ország északkeleti és délnyugati részén terjed leginkább. A Dáta bez pátosu elemzői figyelmeztettek, hogy a szabályokat közben nem megfelelően állították fel. Szerintük ez történhet az iskolákkal!

Az elemzők figyelmeztetést adtak ki az omikron hullám és az iskolák miatt. Szerintük az egészséges tanulókat nem kéne szükségtelenül karanténba zárni. “Ma még nem sikerült leszűkíteni a pozitív diák ”körét”, és nem sikerült lerövidíteni a tanulók karanténjának időtartamát sem” – hangsúlyozták.

Továbbra is érvényben maradt az a szabály, hogy a pozitív diák egész osztálya, valamint a pozitív tanár esetén több osztály, 10 napos karanténba kerül.

Hírdetés

Előfordulhat, hogy így jövő héttől már a diákok fele otthon marad. “Előrejelzésünk szerint a tegnapelőtti 6 százalékos távoktatásban részt vevő osztályból, holnapra 10-15 százalék lesz, a jövő hét elejére pedig 20 százalék fölé, a hét végére pedig az osztályok felére fogunk eljutni. Ebben az esetben a regionális egészségügyi hivatalok biztosan bezárják a legtöbb iskolát” – figyelmeztettek az elemzők.

Hozzátették, hogy a legtöbb otthon maradó diák egészséges lesz. “Mivel főként kisgyerekekről és alsó tagozatos alapiskolásokról van szó, ezért egy szülőnek otthon kell maradnia. Ez 10 napig is eltarthat, így sok munkahelyen nem lesz, aki dolgozzon” – közölték.

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »