Az Együtt a magyar férfiaktól félti a nőket

Semmiféle összefüggés nincs a menekültválság és a nők elleni erőszak között, szemben azzal a félelemkeltéssel, amelyet a kormányzati kampány folytat – így reagált a Magyar Idők megkeresésére az Együtt. A pártot annak kapcsán kerestük meg, hogy a szervezet ország­gyűlési képviselője, Szabó Szabolcs a központi kampányplakátokra hajazó fényképet posztolt a Facebook-oldalán. Ezen az áll, hogy „A bevándorlási válság kezdete óta 500 ezer ember ment át Magyarországon, és 80 ezer nőt erőszakoltak meg. Magyar férfiak.”

Az Együtt válaszában kitért arra, hogy az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2011–2012-ben, jóval a menekültválság előtt, az egész EU-ra kiterjedő felmérést készített a nők elleni erőszakról. Jelezték: a kutatás két legfőbb megállapítása az volt, hogy Magyarországon a nők 9 százalékát érte élete során valamikor szexuális erőszak; a vizsgált évben a nők mintegy 3 százalékát érte szexuális erőszak. – Mivel Magyarországon a 2011-es népszámlálás szerint mintegy 4 millió 15–74 éves nő él, a százalékok számokban így néznek ki: Magyarországon 360 ezer olyan nő lakik, akit élete során valamikor ért már szexuá­lis erőszak.

Évente pedig átlagosan 120 ezer nő lesz ilyen bűncselekmény áldozata. Tehát valójában a posztban említett 80 ezres szám igencsak alábecsült adat – fűzték hozzá. Az Együtt kiemelte: a nők elleni erőszakot olyan férfiak követték el, akik itt éltek, itt élnek Magyarországon; tehát magyar férfiak, nem pedig menekültek, hiszen a vizsgálat még a menekültválság előtt készült.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »