Az egyiptomi hírszerzés rájött: a Tom és Jerry miatt terjed az erőszak a Közel-Keleten

Az egyiptomi hírszerzés rájött: a Tom és Jerry miatt terjed az erőszak a Közel-Keleten

Az Egyiptomi Információs Szolgálat vezetőjének pontos magyarázata van arra, hogy az erőszak és a szélsőségesség miért terjed a Közel-Keleten. Salah Abdel Sadek a Tom és Jerry című rajzfilmet okolja mindezért.

Kedden a Kairói Egyetemen mondott beszédet Salah Abdel Sadek. A rajzfilmeket okolta azért, hogy terjed az erőszak, mert az ilyen filmek nem ábrázolják reálisan a harcokat a macska és a ravasz egér között. Ez pedig a fiatal férfiakat az erőszak felé tereli.

Abdel Sadek szerint a rajzfilmek mellett a videojátékoknak is fontos szerepük van a fiatalok befolyásolásában, és ezek is rossz hatással vannak rájuk.

A hírszerzés feje azt mondta, hogy "a videojáték terjed… mostanra normálissá vált a fiatal férfiak körében, hosszú órákat töltenek videojátékozással, ölnek és vért ontanak és ez boldoggá teszi őket".

Az RT News szerint a Tom és Jerry-ről Abdel Sadek azt mondta, hogy olyan benyomást kelt, mintha az erőszak természetes volna: "Viccesen ábrázolja az erőszakot és azt üzeni, hogy igen, megüthetem és fel is robbanthatom a másikat" – tette hozzá.

A fiatalok ezek után, amikor a társadalom nyomására az erőszak közelébe kerülnek, normálisnak és indokoltnak tartják azt – véli az Egyiptomi Információs Szolgálat vezetője.

(Faktor nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »