Az egyik „navajonki” lefogta, a másik kirabolta a 77 éves bácsit

Az egyik „navajonki” lefogta, a másik kirabolta a 77 éves bácsit

Őrizetbe vettek egy 17 éves és 18 éves tiszaalpári férfit, akik a gyanú szerint – még tavaly decemberben – az egyik éjszaka bementek 77 éves áldozatukhoz, lefogták és elvették a pénzét. Amint a rendőrök tudomására jutott az eset, néhány órán belül azonosították, majd elfogták az elkövetőket.

Hírdetés

Bejelentés érkezett a tiszaalpári körzeti megbízott szolgálati telefonjára arról, hogy egy 77 éves helybélitől – még tavaly decemberben – elloptak 140 ezer forintot.

A rendőrök nyomozást indítottak és kihallgatták a sértettet. Az idős férfi elmondta, hogy egyedül él tiszaalpári lakásában. Tavaly, év végén, az egyik éjszaka arra riadt álmából, hogy nem tud mozdulni, mivel egy maszkos férfi a nyakához szorítja a karját. Védekezésképpen kapálózni kezdett, azonban csak a maszkot sikerült levenni támadója arcáról, aki néhány pillanattal később már kereket is oldott. A sértett a történtek után ellenőrizte a pénztárcáját, majd rájött, hogy kirabolták. Az idős áldozat elfelejthette bezárni a bejárati ajtót, ezért tudtak bemenni hozzá. Az esetről csak pár embernek beszélt, és nem értesítette a rendőrséget.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a bűncselekményt ketten követték el. Egy 18 éves férfi lefogta a sértettet, míg 17 éves társa elvette a pénzét az éjjeliszekrényben lévő pénztárcájából.

A fiatalokat tegnap elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntette miatt. Az egyenruhások – őrizetbe vételük mellett – kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

A Tiszakécskei Rendőrőrs nyomozói vizsgálják, hogy a gyanúsítottak elkövettek-e más sérelmére hasonló bűncselekményt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »