„Az egyetlen alternatíva a káosz”

„Az egyetlen alternatíva a káosz”

Konfliktushoz is vezethet, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból – ezt a brit kormányfő mondta az uniós tagsági referendum kampányában. Nemzetközi lapszemle következik.

Az Európai Uniónak egyetlen alternatívája van, ez pedig a káosz – így reagált az Európai Tanács elnöke a volt londoni polgármester uniót becsmérlő kijelentésére. A BBC szerint Donald Tusk úgy fogalmazott, nem maradhatott csöndben azután, hogy Boris Johnson Hitlerhez hasonlította az EU-t a tagsági referendum kampányában. Tusk szerint ez a kijelentés egyszerűen abszurd.

David Cameron szerint az Iszlám Állam és Vlagyimir Putyin orosz elnök is örülne annak, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból – számolt be a The Independent. A brit kormányfő az EU-ban maradás mellett kampányol. Korábban már arról is beszélt, hogy ha a britek az unióból való kiválásra szavaznak a népszavazáson, megnőhet a fegyveres konfliktus kialakulásának esélye Európában.

Biztonságosak a genetikailag módosított élelmiszerek – állapította meg az amerikai tudományos akadémia a témában készült eddigi egyik legátfogóbb tanulmányban – jelenti az AP hírügynökség. A több mint négyszáz oldalas dokumentum szerint a közhiedelemmel ellentétben a génmódosított ételek nem jelentenek nagyobb egészségügyi kockázatot, mint a hagyományos társaik. A jelentés szerint ugyanakkor ez az új technológia nem is jelent megoldást a világ élelmezési gondjaira, mint ahogy támogatói állítják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »