Az Egyesült Államok újabb, 820 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajnának

Az Egyesült Államok újabb, 820 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajnának

Az Egyesült Államok pénteken újabb katonai segélycsomagot jelentett be az orosz inváziós erők ellen védekező Ukrajnának. A Pentagon közlése szerint 820 millió dollár (körülbelül 787 millió euró) összegű segélyről van szó – tájékoztatott az AFP ügynökség.

A Kijevnek szánt 14. amerikai fegyvercsomag két NASAMS közepes és hosszú hatótávolságú légvédelmi rendszert és HIMARS-típusú rakétavető rendszert tartalmaz majd, amelyet az Egyesült Államok júniusban kezdett el szállítani, emellett a csomag részét képezi 150 000 darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert, ill. négy másik tüzérségi radar.

Hírdetés

Az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is azon dolgoznak, hogy megfeleljenek Ukrajna csatatéren támasztott igényeinek – mondta Todd Breasseale, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Az ukrajnai orosz invázió kezdete óta Washington már 6,9 milliárd dollár összegű katonai segítséget nyújtott vagy ígért Kijevnek – teszi hozzá az AFP. A legújabb segélycsomagot a Fehér Ház vezetője, Joe Biden jelentette be az Észak-atlanti Szövetség madridi csúcstalálkozóján, amelyre a héten került sor.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »