Az Egyesült Államok, mint bűnügyi helyszín – azonosították az újabb rendőrgyilkost

Azonosították az amerikai Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban három rendőrt megölő fegyveres támadót – jelentette az amerikai média helyi idő szerint vasárnap.

A CBS News hírtelevízió közlése szerint a fegyveres támadó a 29 éves Gavin Eugene Long volt. Az afroamerikai férfi Missouri állam legnagyobb városának, Kansas Citynek a lakosa volt. A CBS szerint vasárnap töltötte be 29. évét.

A fegyveres támadó helyi idő szerint vasárnap reggel 9 órakor tüzet nyitott rendőrtisztekre, hármat megölt, másik hármat pedig megsebesített.

Barack Obama amerikai elnök a támadással kapcsolatban mondott beszédében az egységre szólított fel.

“Megvannak az ellentéteink, és nem újak. Éppen ezért fontos most az, hogy mindenki azokra a szavakra és tettekre összpontosítson, amelyek egyesíteni tudják ezt az országot”

– mondta. Hozzátette: “Nincs szükségünk indulatokat szító retorikára”.

Hillary Clinton, a demokrata párt elnökjelöltségének várományosa a történtekkel kapcsolatban közölte:

“Nem lehet igazolni az erőszakot, a gyűlöletet, a családjaink és közösségeink szolgálatában az életüket kockáztató nők és férfiak elleni támadásokat”.

Hangsúlyozta, hogy a vasárnapi támadás “mindannyiunk elleni támadás” volt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns a Twitteren reagált a történtekre. Kijelentette, az Egyesült Államok “totálisan megosztott”, és úgy fogalmazott, hogy az ország ellenségei figyelnek, miközben az Egyesült Államok nem tűnik “okosnak” és “keménynek”. Barack Obama beszédét bírálva közölte: az amerikai elnöknek “fogalma sincs” arról, hogy “az országunk megosztott, bűnügyi helyszínné vált, és ez csak rosszabb lesz”.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »