Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy Patriot rendszerekkel látja el Ukrajnát

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy Patriot rendszerekkel látja el Ukrajnát

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy Patriot légvédelmi rendszerekkel látja el Ukrajnát, hogy jobban meg tudja magát védeni az orosz támadásokkal szemben. Ezt kedden jelentette ki a Pentagon egyik vezető képviselője a CNN szerint.

Arra a kérdésre, hogy Washington fontolgatja-e a Patriot rendszerek Ukrajnába szállítását, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának meg nem nevezett képviselője azt mondta, hogy jelenleg különféle lehetőségek vannak „játékban“.

„A Patriot az egyik olyan légvédelemi eszköz, amelynek fontolgatjuk az átadását“ – mondta a Pentagon egyik tisztviselője az újságíróknak. Az Egyesült Államok „fő prioritásának” nevezte Ukrajna légvédelmének megerősítését.

Hírdetés

„Megvizsgáljuk, mit tehet az Egyesült Államok ebben a tekintetben, mit tehetnek szövetségeseink és partnereink, és megvizsgáljuk az eszközök lehetséges kombinációit is, amelyek hasznosak lehetnek“ – idézte a CNN a Pentagon egyik illetékesét.

A MIM-104 Patriot egy taktikai mobil rakétarendszer, amely ballisztikus rakétákat, cirkáló rakétákat és repülőgépeket képes megsemmisíteni. A maga nemében a legjobb rendszerek közé tartozik. Egy Patriot üteg körülbelül egymilliárd dollárba kerül.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »