Az egészségügyi minisztérium a jövő héten új oltási terminusokat nyit

Az egészségügyi minisztérium a jövő héten új oltási terminusokat nyit

Az egészségügyi minisztériuma folyamatosan nyitja az oltási terminusokat a gyártóktól kapott vakcinakészletek és az oltási központok rendelkezésre álló kapacitása szerint. Az új oltási dátumokat fokozatosan közzétesszük a következő héten is, hétfőtől (március 8.) csütörtökig (március 11.) – mondta Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője.

Hétfőn és kedden (március 8-9.) este fokozatosan nyitnak 29 700 új oltási terminust a Pfizer vakcinára, a 70 év feletti emberek számára. Szerdán vagy csütörtök estig (március 10-11.) fokozatosan legalább 30 000 új AstraZeneca oltási időpontot adnak a 60–70 éves emberek számára.

Az oltási dátumokat azért nyitják meg, hogy az összes rendelkezésre álló oltási adagot ne kelljen tároni, hanem hogy minél hamarabb beadjuk az embereknek

– magyarázta Eliášová.

A korábbiakhoz hasonlóan az új nyitott időpontokat továbbra is a korona.gov.sk weboldalon teszik közzé.

Hírdetés

A friss oltási stratégiát a jövő héttől alkalmazzák, és megnyitják az oltási terminusokat a 60 évnél idősebb emberek számára is.

Emiatt módosították a regisztrációs űrlapot, amely csak 60, illetve 70 évnél idősebb személyek számára teszi lehetővé a jelentkezés.

A tervezett oltóanyag-szállítások alapján egyre többnek kell érkeznie az elkövetkező hetekben, így egyre több új regisztrációs terminusra számíthatunk

– tette hozzá Eliášová.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »