Az egészség és a sport fontosságára hívják fel a figyelmet

Az egészség és a sport fontosságára hívják fel a figyelmet

Háromnapos sport- és egészségnapot rendeznek Zalaegerszeg egyik városrészében. A programon kiemelt figyelmet kapnak az egészségügyi szűrések, valamint a természetes alapanyagokból készült élelmiszerek.

Koleszterinjét és vércukrát méreti Kovács Balázs. A fiatalember számára fontos, hogy időként tájékozódjon egészségügyi állapotáról, az ingyenes szűrésről egy ismerősétől hallott.

„Én fontosnak tartom, hogy évente legalább egyszer részt vegyek egy ilyenen, nem árt, hogyha tudjuk, milyen folyamatok zajlanak le szervezetünkben” – mondta Kovács Balázs.

A helyi szűrések eredményei általában hasonlóak az országos adatokhoz, mégis azért fontosak, mert sokszor előfordul, hogy itt derül ki az első betegségre utaló adat.

„Időseknél már többször probléma a magas vérnyomás, a magas koleszterin, de egyébként fiataloknál is sajnos kiszűrünk többször. S főleg a magas testsúly az, ami rizikófaktor, s ilyen esetben már a vérnyomás is magasabb a fiataloknál. Illetve előfordult már gyermekkorosztályú is, aki jött, s volt, hogy magas volt a vércukra” – így Krajczár Jánosné védőnő.

A háromnapos rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életmódra.

„Számunkra nagyon fontos a csácsbozsoki városrészben az egészséges életmód, és ez alkalomból nagyon fontos, hogy helyesen táplálkozzanak, sportoljanak, mozogjanak. Ezt a rendezvénysorozatot is e célból hoztuk létre, aminek már évek óta hagyománya van a városrészben” – mondta a településrész önkormányzati képviselője, Herkliné Hebedli Gyöngyi.

A program résztvevői csütörtökön gyógy- és fűszernövényekből készült ételeket kóstolhatnak, pénteken pedig 2016 méter lefutásával szolgálhatják egészségüket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »