Az édesanyákról szól a hétvége a közmédia csatornáin

Az édesanyákról szól a hétvége a közmédia csatornáin

Az édesanyákról már az ókori Görögországban is megemlékeztek, Magyarországon pedig 1928-tól ünnepeljük hivatalosan az anyák napját. A közmédia több csatornája is filmekkel, érdekes anya-lánya beszélgetésekkel, kedves mesékkel és kívánságműsorokkal, köszöntőkkel készül a jeles alkalomból.

 Duna Televízión a Magyarország, szeretlek! vasárnapi adásában az anya-lánya csapatok versenyeznek és a feladatok egy része is a jeles ünnephez köthető.

Vasárnap este 21.15-kor tűzi műsorára a csatorna a Szép álmokat! című filmet, amely egy megindító történetet mesél el egy kilencéves kisfiúról, akinek szilveszter éjjelén váratlanul eltűnik az édesanyja. A 23.30-tól látható A legszebb dolog című francia filmdráma pedig egy fiatal párról szól, akiknek kapcsolata az első találkozást követően nagyon hamar szárba szökken: összeköltözésük után rövid idővel szerelmük meghozza gyümölcsét, az egyik legszebb dolgot egy pár életében – a gyermeket.

Hírdetés

Vasárnap 15.35-tól lesz látható az Aggódunk érted… Kilenc hónap című magyar dokumentumfilm, ami a tudatos gyermektervezésről, a várandósságról, a szülésre felkészítő tanfolyamok jelentőségéről, a védőnők szerepéről szól. A csatorna továbbá közösségi felületein is kapcsolódó tartalmakkal, aktivitásokkal készül az ünnepre.

Az M2 gyermekcsatornán anyák napja alkalmából egész nap különleges homokkép mesék lesznek láthatók. A rövid történeteket Cakó Ferenc illusztrálta, aki a világon elsőként dolgozta ki az élő homokanimációs előadást. A természet ihlette mesék Simorjay Emese hangján szólalnak meg. Az M2 Petőfi TV-n 21.10-kor kerül adásba az  Anyám és más futóbolondok a családból. A magyar filmdráma Bertáról és édesanyjáról szól, aki 94 évesen Alzheimer-kórral küzdve már csak a múltjában él.

Kossuth Rádión – az édesanyák tiszteletére – ezúttal vasárnap 15.30-tól lesz hallható a Kívánságkosár. A műsorban két órán keresztül teljesítik a hallgatói kéréseket, kívánságokat és továbbítják üzeneteiket. Az anyák napjáról továbbá a Petőfi Rádió, a Bartók Rádió és a Dankó Rádió is megemlékezik műsoraiban, illetve internetes közösségi oldalain.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »