Az Avakov eltávolítása melletti próbálkozások politikai instabilitáshoz vezetnének

Az ukrán belügyminiszter, Arszen Avakov akaratán kívüli eltávolítására irányuló próbálkozások politikai instabilitáshoz vezetnének – fejtette ki véleményét Szerhij Belasko politológus.

A szakember úgy véli, hogy Arszen Avakov csupán megállapodás révén távozhat posztjáról, mint ahogyan azt Dnyiptopetrovszk megye volt kormányzója, Ihor Kolomojszkij tette – írja a Golos.ua.

„Bármilyen próbálkozás Avakov akaratán kívüli eltávolítására komoly politikai destabilizációhoz, a rendszer összeomlásához vezetne, mivel ő az egyik fő oszlopa, az egyik megalkotója a mostani rendszernek.” – magyarázta a politológus.

Ezzel egyidejűleg hasonló pórbálozásra számíthat Olekszandr Turcsinov és Andrej Parubij is – húzta alá Belasko.

„Ezek olyan emberek, akik nagyon sok mindenről tudnak és nagyon sok mindenben részt vettek.” – jelentette ki a politológus.

A személyi kérdéseket Ukrajnában egy piramishoz hasonlította a politológus: „Ez egy kockákból épített piramisra hasonlít, amikor egyeseket kivesznek, és felülre raknak, a piramis pedig növekszik. Egy idő után azonban ingataggá válik, amilyen jelenleg az ukrán hatalom is. Ha megpróbálják a legalsó elemet kivenni, akkor minden összeomolhat. Ezzel tisztában van Petro Porosenko, Borisz  Lozskin és Volodimir Hrojszman is. Számukra sokkal biztonságosabb és egyszerűbb megállapodni Avakovval, Turcsinovval és Parubijjal, mint valamilyen módon „kidobni” őket menet közben.”

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Arszen Avakov, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »