Az autóipar lett az állami támogatás nagy nyertese – a Volkswagen nagyot kaszált

Az autóipar lett az állami támogatás nagy nyertese – a Volkswagen nagyot kaszált

Az állam márciusban 42,2 millió eurónyi támogatást osztott ki több mint 46 ezer igénylő között – derül ki a Transparency International facebookon közzétett bejegyzéséből. Messze a legtöbb támogatást a pozsonyi Volkswagen Slovakia autógyár kapta 5,33 millió euró értékben. A második helyezett is „csak” 602 ezer euró támogatásban részesült.

Egyértelműen az autóipari szereplők kapták legtöbb támogatást. Az eddig szétosztott összeg 12,6 százaléka a Volkswagenhez került, az első tíz kedvezményezett elvitte a teljes keret ötödét, és a 46 ezer cég első 469 kedvezményezettje a teljes keret felét merítette ki.

A lista áttekintése után egyértelmű, hogy az autóipari szereplők voltak a támogatási program nagy nyertesei. Íme, külön az első húsz helyen végzett cég, sárgával kiemelve az autóiparban ténykedőket:

Hírdetés

A 46 ezer nagy és kis vállalat 90 százaléka kevesebb, mint ezer eurót kapott az államtól. A top kedvezményezettek között az autóipari cégeken kívül vannak elektrotechnikai vállalatok (Embraco), cipőgyárak (ECCO), fogadóirodák (NIKÉ), közlekedési vállalatok (Arriva) és nagykereskedések is.

Milan Krajniak munkaügyi miniszter elmondása szerint az április hónapra eddig 55 millió euró támogatást osztottak szét.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »