Az átverésre szakosodott cégek megtalálják a kiskapukat

Az átverésre szakosodott cégek megtalálják a kiskapukat

Tudatosabban vásárolnak a magyarok, mint korábban – derül ki a Budapesti Békéltető Testület adataiból. Az intézmény elnöke viszont hangsúlyozta, annak ellenére, hogy a termékbemutatókra vonatkozó szabályok tavaly szigorodtak, a cégek megtalálják a kiskapukat arra, hogy átverjék az időseket.

Mágneses párna, edénykészlet, csodamatrac. Ilyen és hasonló termékekkel csalogatják az időseket termékbemutatókra. Bár a szabályozást tavaly szigorították, az átverésre szakosodott vállalkozások megtalálják a kiskapukat, mondja a Budapesti Békéltető Testület elnöke. A testület a vevők és az eladók, a fogyasztók és a szolgáltatók vitáit igyekszik rendezni, megelőzve az elnyúló pereket.

A testület elnöke szerint a magyarok egyre tudatosabban fogyasztanak. „Azt is látjuk, hogy kevesebb a fogyasztói reklamációk száma, közel ötven volt az elmúlt fél évben, az nagyon kevés. Ősszel szoktak megérkezni a fogyasztási ügyekkel kapcsolatos reklamációk, a programok elmaradnak, nem megfelelő kompenzáció volt…” – tette hozzá.

A békéltető testület a terrorveszély miatt azt tanácsolja egyébként a külföldre utazóknak, hogy mindenképp kössenek utasbiztosítást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »