Az atomleszerelésig nem enyhül a nyomás Észak-Koreán

Az atomleszerelésig nem enyhül a nyomás Észak-Koreán

Észak-Korea nukleáris leszereléséig nem fogják enyhíteni a kommunista diktatúrára kiszabott nemzetközi büntetőintézkedéseket – tette világossá vasárnap Szingapúrban James Mattis amerikai védelmi miniszter, mielőtt tárgyalásokat kezdett dél-koreai és japán kollégájával.

„A legjobb esetben is rázós út vezet a tárgyalásokhoz” – nyilatkozott a sajtónak az amerikai kormánytag, aki szerint a védelmi miniszterek feladata az, hogy erős, együttműködő védelmi pozíciót mutassanak fel, hogy a diplomaták erőpozícióból tudjanak tárgyalni.

A miniszter kiemelte, hogy a térségbeli államoknak az Észak-Koreával szembeni összes ENSZ-szankciónak érvényt kell szerezniük.

Hírdetés

– nyomatékosította James Mattis.

Közben az Aszahi Simbun című japán lap arról számolt be, hogy Phenjanban Pak Jong Szik helyett a mérsékeltebb No Kvang Csol vette át a védelmi minisztérium irányítását. Ő eddig a vezérkari főnök helyettese volt. Egy forrás azt közölte a lappal, hogy az észak-koreai vezetés igyekszik mérsékelt irányvonalat képviselő embereket helyezni a katonai vezetés élére Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közelgő szingapúri csúcstalálkozója előtt.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »