Az ÁSZ szerint is szabályos volt a Jobbik gazdálkodása

Véget ér a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2013-2014. évi gazdálkodásának számvevőszéki vizsgálata, amely az eddigi leghosszabb és legátfogóbb vizsgálat volt a párt története során.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata megállapította, hogy a Jobbik határidőben elkészítette és közzétette 2013. és 2014. évi beszámolóját. Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója közlése szerint a beszámolók 2015 őszén tartott belső ellenőrzése során feltártak és javítottak néhány könyvelési hibát, amelyet követően a módosított beszámolókat 2015 decemberében a törvényi előírásokkal összhangban ismét megjelentettek. Ezen beszámolók egyezősége a könyvviteli nyilvántartás adataival biztosított volt.

Az ÁSZ jelentése alapján a Jobbik számviteli rendszerének szabályozása – egy-egy apró hiányossággal – megfelelt a jogszabályi előírásoknak, a működéséhez szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használt fel, a vagyon használata, a foglalkoztatás, a munkabérek és egyéb személyi kiadások elszámolása szabályszerű volt. A pénzügyi-számviteli informatikai rendszer működése megfelelt a jogszabályi előírásoknak, a gazdálkodással összefüggő, egyéb jogszabályokban meghatározott előírásokat betartotta. Az előző vizsgálat során feltárt hibák javítását elvégezték.

Az ÁSZ megállapította, hogy a párt 2013. évi beszámolójának bevételi oldala 0,08 ezrelékkel, 2014. évi beszámolójának bevételi oldala 0,4 ezrelékkel eltér egy szívességi irodahasználati szerződésből kifolyólag. A megállapítással egyetértünk, a hiba javítását elvégeztük – tájékoztatott Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója.

A Jobbik 2015. október 10-én tartotta XIII. Kongresszusát, amelyen módosította Alapszabályát, valamint is a törvényi előírásokkal és az Állami Számvevőszék elvárásaival összhangban felállították a párt Felügyelőbizottságát.

A számvevőszéki jelentésben megfogalmazott javaslatokat köszönettel vettük, azokat áttekintjük és beépítjük szabályzatainkba, működési folyamatainkba – közölte Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »