Az AS Roma és az argentin San Lorenzo labdarúgóit fogadta a pápa

Az AS Roma és az argentin San Lorenzo labdarúgóit fogadta a pápa

Ferenc pápa szeptember 2-án az Apostoli Palota Kelemen termében találkozott az AS Roma és kedvenc Buenos Aires-i csapata, az idei kupagyőztes San Lorenzo de Almagro játékosaival.

Jorge Bergoglio annak idején még tagsági igazolvánnyal is rendelkezett a San Lorenzónál.

A két klub szeptember 3-án, szombaton este 6 órakor barátságos mérkőzésen találkozik az Olimpiai stadionban. A belépőjegyekből származó bevételt a Marche és Lazio tartományt sújtó augusztus 24-i földrengés kárposultjainak adományozzák.

Örömteli és kifejezetten baráti találkozóra került sor a római és az argentin játékosokkal, akik között jelen volt a Roma csapatkapitánya, Francesco Totti és Luciano Spalletti edző is. Az audiencia részét képéezi a „Család ünnepe” elnevezésű kezdeményezésnek, amelyet a római futballcsapat szervezett az irgalmasság szentéve alkalmából.

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke mondott bevezetőt, emlékeztetve arra, hogy a kezdeményezés célja a földrengés károsultjainak megsegítése. Ferenc pápa köszönetet mondott a focistáknak, hogy ilyen konkrét gesztussal fejezik ki együttérzésüket a szenvedőkkel, majd minden játékost egyenként köszöntött és elbeszélgetett velük.

A Roma játékosai megajándékozták a pápát egy neki készített különleges pólóval, amelyen elején az irgalmasság szentévének hivatalos logója, a hátoldalán pedig a Francesco név és az egyes szám szerepel. A Szentatya nagy örömmel fogadta a pólót és ellátta aláírásával, hogy árverésre bocsássák és a befolyó összegből támogassák a földrengés károsultjait.

A szombat esti meccset több órás programsor előzi meg, a gyermekeket és szüleiket megcélzó esemény délben kezdődik az Olimpiai stadionnál.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »