Az áruházláncok és az élelmiszergyártók élelmiszert ajándékoztak az egészségügyi dolgozóknak és a rászorulóknak

Az áruházláncok és az élelmiszergyártók élelmiszert ajándékoztak az egészségügyi dolgozóknak és a rászorulóknak

A rászorulók és a koronavírus ellen folytatott küzdelem élvonalában dolgozók támogatásának gondolata szövetségessé tette az örök riválisokat. Történt ez oly módon, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntöttek, több tonna élelmiszert ajándékoznak az egészségügyi dolgozóknak, valamint a hátrányos szociális helyzetű családoknak és a jótékonysági szervezeteknek.

Mindezzel a járvány következményeire és az államfő anyagi szükséghelyzetben lévők megsegítésére irányuló felhívására reagáltak. Élelmiszercsomagok érkeztek az egészségügyi dolgozók részére is, közvetlenül a régiókból, vagy a Szlovák Élelmiszerbankon keresztül.

Azok számára, akik nehéz élethelyzetbe kerültek, száraztésztát, lisztet, hüvelyeseket, cukrot és tartós tejet ajándékoznak, tájékoztatta a NášVidiek portált a Billa társaság vezérigazgatója, Dariusz Bator. A Billa egyébként március elsejétől kibővítette az élelmiszersegély-akciót mind a 155 szlovákiai bevásárlóközpontjára. Emellett támogatja a magányosan élő idős embereket, az erőszak veszélyének kitett gyermekeket és a vakokat.

Az élelmiszerbank üdvözölte az üzletláncok kezdeményezését és ennek hatására kibővíti korábbi segélyakcióját. „Partnerszervezeteinknek és önkénteseinknek köszönhetően még több rászorulóhoz juthat el az élelmiszersegély, mint eddig“ – mondta az élelmiszerbank koordinátora, Michal Šľachta.

Hírdetés

A jó ügyhöz csatlakoztak az élelmiszergyártók és a mezőgazdászok is, akik a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamarán keresztül összesen 23 tonna élelmiszert ajándékoztak az egészségügyi dolgozóknak. „Az egészségügy és az agrár élelmiszeripar egyaránt nehéz helyzetben van. Az élelmiszerajándékkal nemcsak köszönetet akartunk mondani, hanem megmutatni, hogy a hazai élelmiszergyártók képesek egészséges termékeket előállítani“ – nyilatkozta a kamara szóvivője, Jana Holéciová.

Az élelmiszer-ajándékozás nagy visszhangra lelt a gazdák között, akik közül főleg a régióbeli termelők kapcsolódtak be, megajándékozva a kórházak dolgozóit, a regionális közegészségügyi hivatalok alkalmazottait, a mobil tesztállomások személyzetét, a szociális és gyermekotthonok dolgozóit és a jótékonysági szervezetek önkénteseit.

„Amíg van élelmiszerünk, szívesen megosztjuk azokkal, akik valóban rászolgálnak“ – mondta a kamara elnöke, Emil Macho.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »