Az Apák az Igazságért apajogi szervezet nem hagyja annyiban

Az Apák az Igazságért apajogi szervezet nem hagyja annyiban

A Férfihang Civil Társaság szövetségese, az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület elnökségének tagja, Kalmár László György nyílt levelet írt az Országos Bírósági Hivatal Elnökének.  Az ok: egy információs anyagon az elvált családokat mélyen sztereotíp módon ábrázolták, azt sugallva, hogy válás után a család = anya és gyermekek, valamint apa, de ő külön.

Alább ezt a levelet közöljük.

 

Nyílt levél dr. Senyei György Barnának, az Országos Bírósági Hivatal Elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Az Önök által működtetett és fenntartott Magyarország Bíróságai (https://birosag.hu) oldalon elérhető tájékoztató füzetecskék között található és letölthető egy a házasság felbontásáról szóló rövid „szamárvezető” PDF formátumban.

Az internetes elérhetősége:

https://birosag.hu/sites/default/files/2021-02/hazassag_felbontasa_tájfüz2021_jav0211.pdf

Ennek 4. oldalán az alábbi „illusztráción” akad meg az ember pillantása:

Hírdetés

Gondolkozó, az európai normákat és ajánlásokat ismerő embernek szükségtelen magyaráznunk, hogy mi ebben a felháborító, az Európán kívüli, a posztkommunista sztereotípiákat idéző, ami ma már a Balkánon is idegen és ami határozott álláspontunk szerint már legalább 20-30 éve nem fordulhatna elő egyetlen európai bíróságon sem…

A válás a család szétszakadása, ami az Önök posztkommunista/marxista/feminista, a való élettől elrugaszkodott nézőpontja szerint az illusztráción látható szituációval azonos: a szétszakadt család egyik fele az apa, a másik fele pedig az anya a gyerekekkel.

Szinte sugallja, hogy amennyiben válni akarsz, akkor a gyerekek „természetesen” az anyához tartoznak: a válás az apa távozását jelenti a családból.

Ennél stílusosabb és az Önök „bíró érzékenyítő” tréningeken feminizált gondolkodásmódját jobban tükröző illusztráció már csak az lehetett volna, ha a kép baloldalát kiegészítik egy lakással, egy nyaralóval, egy autóval és egy bankszámlával, míg a jobboldalán az apát egy híd alatt felállított sátor mellett ábrázolják a lába előtt egy kalappal, vagy mondjuk egy szívlágyító kis keverék kutyussal, „Éhesek vagyunk!” felirattal ellátott kisvödörrel a nyakörvén…

Az illusztráció alá pedig mondjuk elhelyezik a Bírónők Egyesületének néhány PATENT-közeli prominensének végtelenül szimpatikus arcképeit egy világos és őszinte útbaigazítást adva a szájukba:

„Apa! Amíg minket látsz, hagyj fel minden reménnyel! Amíg mi ítélkezünk, biztosan ide fogsz jutni! Mert mi így ítélkezünk.”

Javasoljuk, hogy vegyék fontolóra ezt az ötletet! Ha egyszer eltökéltük, hogy kiírjuk magunkat a civilizált Európából, akkor ne végezzünk félmunkát! Kapcsoljunk magasabb fokozatba!

Ne csupán az unokáinknak legyen egyszer majd lehetősége élvezni az Önök által elképzelt szép matriarchális világ áldásait valamikor a távoli jövőben, hanem – követve az Önök rendíthetetlenül a jövőbe néző tekintetét! – esetleg a mi életünkben eljuthassunk még az Önök által nekünk kínált marxista/feminista gyönyör kapujáig…

kiváló tisztelettel:

 

Kalmár László György 

(az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület elnökségi tagja)


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »