Az angolokat és az oroszokat is kizárhatják az Eb-ről

Mint ismeretes, Marseille napok óta kisebb csatatérré változott. A városban az orosz és az angol szurkolók többször is megütköztek egymással, valamint a rendfenntartó erőkkel, a hatóságok tájékoztatása szerint pedig legalább 35-en megsérültek az összecsapások során.

A szombat esti Anglia – Oroszország (1-1) találkozó lefújását követően ráadásul az orosz fanatikusok a stadionon belül is rátámadtak az angol drukkerekre, amely miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított az orosz válogatott ellen, amely az eset miatt igencsak súlyos büntetésre számíthat.

Eközben az oroszok sportminisztere, Vitalij Mutko úgy véli, tulajdonképpen semmi sem történt a szurkolók között.

A meccs után nem volt igazi elválasztó a két szurkolótábor között. Az angolok nyilvánvalóan csalódottak voltak, de hamar helyreállt a rend. Az ehhez hasonló meccsek nagyon gondos szervezést igényelnek, a szurkolókat pedig rendesen el kell választani egymástól. Nem helyes az sem, hogy különféle petárdák és fáklyák is bejuthatnak a stadionba.

Frissítés: Az UEFA illetékesei vasárnap délután közleményt adtak ki, amelyben jelezték, hogy amennyiben újabb összecsapásokba keverednek az angol és az orosz szurkolók, elképzelhető, hogy mindkét válogatottat szankcióként kizárják az Európa-bajnokságról.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Elítélte az orosz sportminiszter a zavargásokat, a kezdeményezők megbüntetését ígérteAz oroszok az utolsó pillanatokban sokkolták Angliát a foci Eb-nTíz érdekesség az Európa-bajnokság nyitómeccsével kapcsolatbanRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, labdarúgás, EURO 2016, szurkolói rendbontás, kitiltás, 2016-os franciaországi Európa-bajnokságForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »