Az angolok is bemutatkoznak az Eb-n

Az angolok is bemutatkoznak az Eb-n

Három mérkőzéssel folytatódik a franciaországi Európa-bajnokság. Albánia–Svájc, Wales–Szlovákia, valamint Anglia–Oroszország találkozók lesznek.

Már ez első mérkőzésén nagy lépést tehet a továbbjutás felé Svájc. Az alpesi válogatott a nagy tornán először szereplő Albánia ellen kezd. Mivel a csoport másik összecsapásán tegnap Franciaország megverte Romániát, győzelem esetén Svájc lépéselőnybe kerülhet. „Nagyon várjuk már a kezdést. Úgy gondolom, nem minden játékosnak megszokott, hogy ilyen nagy tornán vesz részt. Egy ilyen nagy esemény óriási lökést adhat egy-egy játékosnak. De mi elsősorban csapatként szeretnénk sikeresek lenni. Ha sikeres a csapat, akkor sikeresek a játékosok is” – mondta az angol Stoke City játékosa, Xherdan shaqiri.

Bemutatkoznak a Szlovákok is, Wales ellen lépnek pályára, akik először szerepelnek kontinenstornán, de Gareth Bale személyében egy igazi világklasszis játékosuk is van. „Ki kell használnunk, hogy itt van nekünk Bale. Ha egy olyan játékos szerepel a csapatodban, mint ő, aki minden héten a Real Madridban lép pályára és a világ egyik legjobbja, az tisztelet ébreszt az ellenfelekben. Az egész világ rajta tartja a szemét, ő pedig nagyon várja a tornát. Arra számítok, hogy a szlovákok és a többi csapat különös figyelmet szánnak majd Bale-re, de ez szerintem normális” – mondta Chris Coleman, Wales szövetségi kapitánya.

A nap slágermérkőzése az angol-orosz összecsapása lesz. A háromoroszlánosok szövetségi kapitányának kellemes gondjai vannak, ugyanis Anglia bővelkedik nagyszerű támadókban. Így Vardy, Kane és Rooney akár egyszerre is pályán lehet „Nem sok olyan csapat van itt az Eb-n, akik nem győzni jötte ide. Tudjuk, hogy az orosz válogatott milyen jó csapat. Nagyon meg lennék lepve, ha az ellenfél edzője nem térképezett volna fel minket ugyanúgy, ahogy mi őket. Ezen a szintén már, egy ilyen tornán, minden csapat így csinálja. Éppen ezért rendkívül felkészült csapatokat láthatunk itt Franciaországban” – mondta Roy Hodgson, szövetségi kapitány.

Az oroszok 2012-ben nem jutottak tovább a csoportból. Most az a céljuk, hogy a legjobb 16 közé kerüljenek, de tisztában vannak azzal, hogy papíron Anglia és Svájc is esélyesebbnek számít a csoportban.

Az angolok szurkolók már csütörtök este bemutatkoztak. Helyi futballhuligánokkal csaptak össze Marseille-ben, aminek végül a rendőrség vetett véget. Több mint száz embert tartóztattak le, egy angol drukker pedig kórházba kellett szállítani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »