Az amerikaiak ragaszkodnak a fegyverekhez

Az amerikaiak ragaszkodnak a fegyverekhez

Nem valószínű a fegyverviselés szigorítása az Egyesült államokban, mert a fegyverlobbi nagyon erős, és a fegyverviselés az amerikai történelem és kultúra szerves része – jelentette ki Magyarics Tamás Amerika-szakértő az M1 csatornán.

Csupán kisebb változtatások várhatóak az fegyverviselés amerikai szabályozásában a szakértő szerint.  Az például módosulhat, hogy nyíltan vagy rejtve lehet viselni a fegyvereket vagy korlátozhatják egyes kategóriák vásárlását, ám szövetségi szabályozás nem várható – tette hozzá.

 

Fegyverkereskedés Amerikában. forrás: shminhe.com

Már több mint 300 millió lőfegyverrel rendelkeznek az amerikaiak és az Országos Lövész Egylet az egyik legerősebb szervezet az országban. Olyannyira az, hogy sok politikus függ a támogatásától, ezért nem is mernek szembefordulni vele

– közölte Magyarics Tamás a Ma reggel című műsorban.

A szakértő szerint az amerikaiak többsége nem is akarja a fegyvertartás szigorítását, ott a történelmi tudat szerves része a fegyverviselés. Azt jelképezi, hogy az is meg tudja védeni magát, aki csak magára hagyatkozhat.

 

Amíg a bűnözők a feketepiacon meg tudják venni a fegyvereket, a békés polgárok is vásárolhassanak, hogy meg tudják védeni magukat a bűnözőkkel szemben, ez a fegyverlobbi egyik legfőbb érve.

 

Az amerikai fegyverlobbi az elnöknek is problémát okoz. forrás: scoopnest.com

 

Korábban az európai körúton lévő amerikai elnök szerint az elmúlt egy hét történései ismét a fegyvertartási szabályok szigorításának szükségességét bizonyítják:

A fegyver is az egyik – bár nem az egyetlen – tényezője azoknak a feszültségeknek, amelyek a rendőrség és a közösségek között kialakultak”

– mondta Barack Obama.

 

forrás: hirado.hu / hirtv.hu
kép: cartoonmovement.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »