Az amerikaiak nem tagadják a holokausztot – csupán lassan elfelejtik

Az Egyesült Államokban februárban készítettek egy felmérést arról, mennyire ismerik az amerikaiak a II. világháború során történt holokauszt részleteit. Az amerikaiak 41 százalékának fogalma sincs róla, mi az az Auschwitz.

Ebből kiderült, hogy rengeteg amerikai felnőttnek az alapvető ismeretei is hiányoznak arról, mi történt 70 évvel ezelőtt. A tudatlanság pedig még nagyobb a fiatalok körében.

Az amerikaiak 31 százaléka (és a fiatalok 41 százaléka) például azt hiszi, hogy kétmillió vagy annál kevesebb zsidót öltek meg a holokauszt során.

Hírdetés

Az amerikaiak 41 százalékának pedig fogalma sincs arról, mi az az Auschwitz, és mindössze 39 százalékuk tudja azt, hogy Adolf Hitlert demokratikusan választották meg.

Ezek az adatok a felmérés készítői szerint nem azt mutatják, hogy az emberek tagadnák a holokausztot, csupán azt, hogy lassan elfelejtik. Ahogy távolodunk a 70 évvel ezelőtti eseménytől, úgy kerül egyre inkább háttérbe az, hogy az emberek mit gondolnak róla – mondta a felmérést megrendelő szervezet egyik vezetője.

(New York Times)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »