Az amerikai zsidó, Bernie Sanders betámadta az izraeli zsidó Netanjahut

„Mára már világosnak kell lennie annak, hogy Donald Trump és az őt támogató jobboldali mozgalom nem egyedülállóan csupán az Egyesült Államokra jellemző. A világon szerte, Európában, Oroszországban, a Közel-Keleten, Ázsiában és máshol is demagógok által vezetett népmozgalmakat láthatunk, akik az emberek félelmeit, előítéleteit és sérelmeit használják ki arra, hogy hatalomra kerüljenek és ott is maradjanak.”

Rövid, a brit Guardianben közölt felhívásában ezt állapította meg Bernie Sanders zsidó származású amerikai független szenátor. A 2016-os elnöki kampányban baloldali programjával óriási sikert aratott Sanders most arra figyelmeztet: a nemzetközi szélsőjobboldal és az őt támogató finánctőke határokon átnyúló és hatékony együttműködést épít ki.

Hírdetés

Támogathatja ebben az a tény is, hogy a vagyoni egyenlőtlenségek világszerte rendkívüli mértékben növekednek, a felső 1%, tehát a tőkés uralkodó osztály hatalma óriásira nőtt, a dolgozó osztály pedig egyre lejjebb csúszik, maga alá temetve a legszegényebbeket és legkiszolgáltatottabbakat az életért folyó harcban.

Sanders rámutat: az oligarchia arcátlan korrupciója és vagyonszerzési módszerei, valamint az autoriter hatalomgyakorlás, a demokratikus intézmények semmibevétele szorosan összefügg, együtt alkot egységet.
„Meg kell értenünk azt, hogy ezek az autoriter vezetők [Trump, Putyin, Benjamin Netanjahu izraeli elnök, a szaúdi ház stb.] egységes frontot alkotnak” – írja.

mérce nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »