Az amerikai szenátust uraló zsidó lobbi még többet akar Izraelnek

Az amerikai szenátus tagjainak több mint négyötöde arra sürgeti Barack Obama elnököt, hogy minél előbb állapodjon meg az Izraelnek szánt védelmi segélyek új csomagjáról, s az eddig tervezettnél nagyobb pénzügyi támogatást nyújtson a zsidó államnak. Vagyis, hogy az eddigi horribilis támogatást tovább növeljék az amerikai adófizetők pénzéből, évi minimum 1,5 milliárd dollárral.

Magyar Menedék - Sitchin

Az Obamához intézett levelet a száz szenátor közül 83 írta alá. A kezdeményezés Lindsey Graham republikánus és Chris Coons demokrata párti szenátortól ered, s az aláírók között van például Ted Cruz, texasi politikus, a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa is. Bernie Sanders vermonti szenátor, Hillary Clinton vetélytársa a demokraták elnökjelöltségéért folyó küzdelemben viszont nem szerepel a 32 demokrata párti aláíró között.

A levélben a szenátorok sürgetik, hogy Obama elnök minél előbb kössön új védelmi megállapodást Izraellel, s a segélycsomag az eredetileg tervezett hárommilliárd dollárnál nagyobb összeget biztosítson a zsidó államnak.

A politikusok Izrael nemzetbiztonsági kihívásaival indokolják a kérést, s úgy fogalmaznak: készen állnak “egy alapjaiban megerősített, hosszú távú megegyezés támogatására, amely segít előteremteni Izraelnek az erőforrásokat önmaga megvédéséhez és minőségi katonai előnye fenntartásához”.

A szenátorok levelükben nem említenek összeget, de tudnivaló, hogy Izrael 4-4,5 milliárd dollárt szeretne a jelenlegi, hárommilliárd dolláros segélycsomag helyett, és még Obama elnök mandátumának lejárta előtt szeretné megkötni az új, tíz évre szóló egyezményt.

A szenátorok levelében szerepel még a közös rakétavédelmi programok amerikai finanszírozásának növelése is.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »