Az amerikai nagykövet szerint udvariasságból fotózkodott a székely zászlóval

Hans Klemm, az Egyesült Államok romániai nagykövete azt nyilatkozta szerdán Craiován tett látogatása alkalmából, hogy udvariasságból egyezett bele abba, hogy a székely zászlóval fotózkodjon a háromszéki elöljárók társaságában. Hangsúlyozta, nem fér semmiféle kétség az Egyesült Államok Romániával való stratégiai partnerségéhez.

A Mediafax hírügynökség közlése szerint a nagykövet elmondta, a fontos zászlók számára Románia és az Egyesült Államok hivatalos zászlói.

“A küldetésem az Egyesült Államok és Románia stratégiai partnerségének, illetve a kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A küldetésem részeként járom az országot, ma Craiován tartózkodom, tegnap Kovászna megyében jártam, hétfőn pedig Hargita megyébe látogattam el. A Kovászna megyei politikai vezetők egy része felkért arra, hogy készüljön rólunk egy közös fotó. Azonban biztosítanom kell önöket, hogy a két fontos zászló számomra az Egyesült Államok és Románia zászlaja” – jelentette ki Hans Klemm. Arra a kérésre, hogy miért állt be a közös fotóba, a nagykövet azt válaszolta: “Udvariasságból tettem”.

Hozzátette, telefonon beszélt a román külügyminiszterrel, aki arra biztatta, hogy menjen el Craiovára és magyarázza el álláspontját a fotó kapcsán. “Nem kellene kétségnek férkőznie a Romániával való stratégiai partnerségünkhöz” – mondta az amerikai nagykövet. (hotnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »