Az amerikai elnök is megszólalt az életpárti törvények ügyében

Donald Trump amerikai elnök megtörte a hallgatást a magzatgyilkosságokat tiltó törvények ügyében: több Twitter-bejegyzésben az élet védelme mellett állt ki, de jelezte, hogy nem ért egyet minden részlettel.

Legutóbb a héten, Alabama és Missouri államokban olyan törvényt szavaztak meg, illetve írt alá a kormányzó, amely megtiltja a magzatok anyaméhen belüli feldarabolását még nemi erőszak és vérfertőzés következtében bekövetkező terhesség esetében is. Mindkét állam csak akkor engedélyezi a kikaparást, ha az anya élete veszélyben van.

Trump elnök nem teljesen ért egyet a megszigorított abortusztörvények egyes részleteivel. Hangsúlyozva, hogy Ronald Reagan néhai elnökkel azonos állásponton van, a Twitteren azt írta: „erőteljesen az élet védelme mellett állok, de három kivétellel, nemi erőszak, vérfertőzés és az anya életének védelme”.

Hangsúlyozta, hogy az élet védelme érdekében „messzire jutottunk”. „Teljesen új és pozitív attitűd alakult ki az élethez való jogot illetően” – fogalmazott az egyik mikroblog-bejegyzésben. Ostorozva a radikális baloldal álláspontját, miszerint az áldott állapot késői szakaszában is le lehet ölni a magzatot, Trump összefogást sürgetett 2020-ra, hogy – mint írta – „győzzünk az élet védelméért”.

Az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban több, elsősorban közép-nyugati és déli amerikai tagállamban fogadtak el magzatgyilkosságokat szigorúan korlátozó törvényt. Ez történt például Arkansas államban, Georgiában, Kentuckyban, Ohióban, Louisianában, Missouriban és Alabamában. Egyes államokban, például Kentuckyban vagy Georgiában halálpárti szervezetek már megtámadták a törvényt, amelynek végrehajtását átmeneti időre fel is függesztették. További 16 államban készülnek korlátozásokat megszavazni az abortusz szigorítására.

Az egyes tagállamokban elfogadott törvények nem egyformák, de többnyire a magzat első szívdobbanásától kezdve megtiltják a magzat feldarabolását, az ezt végrehajtó "orvosokat" pedig súlyos börtönbüntetésekkel sújtanák. Az eddig legáldásosabb törvényt – amelyet a kormányzó a hét elején írt alá – Alabamában hozták, ahol már a fogantatás pillanatától tilos a magzat lemészárlása, és a törvény nem tesz kivételt az egyébként elenyésző számú nemi erőszak, vagy vérfertőzés miatt bekövetkező várandósság esetében sem.

A demokrata párti politikusok általában ellenzik az abortusz korlátozását, az alabamai törvény pedig különös felháborodást keltett a körükben. Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa kijelentette: az alabamai tiltás „veszélyes és különösen kegyetlen”.

(MTI korrigálva)

Hírdetés

Tibi atya: Alabama államban 99 év börtönbüntetés jár a magzatgyilkosságért

Missouri is megszavazta az életvédő törvényt: az első szívdobbanástól kezdve tilos a magzat legyilkolása

Alabama kormányzója aláírta Amerika legszigorúbb abortusztörvényét

Kína már bánja a több százmillió magzat- és csecsemőgyilkosságot, de nincs visszaút

Dúró Dórát anyák napja alkalmából Emese Érdeméremmel tüntették ki az életvédők

Újabb életpárti győzelem: az első szívdobbanás után tilos lesz kiirtani a magzatokat Georgiában

Életpárti vélemény a lelkiismeret védelmében – olvasónk írása

Magyar életvédő szervezetek tiltakoznak a felfoghatatlan kegyetlenségű amerikai magzatgyilkoság-szabályozás ellen

Gyilkosok: az abortusz jog, annak megtagadása pedig nőkkel szembeni erőszak a Jobbik-cimbik szerint

Kitüntették a több ezer magzatot megölő holokauszt-túlélőt (sokkoló képekkel!)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »