Az amerikai alelnök képmásait égették Betlehemben

Az amerikai alelnök képmásait égették Betlehemben

Az amerikai alelnök képmásait égették Betlehemben 2017. december 18., hétfő – 07:46 MTI2017. 12. 18., h – 07:46 Külföld Friss ikon Off Törzs

A Palesztin Hatóság területén található Betlehemben 30 aktivista vett részt a tiltakozó akción a Születés Temploma melletti Manger, vagyis Jászol téren.

A tüntetők a háttérben egy megvilágított karácsonyfával, kezükben gyertyát tartva álltak némán, majd meggyújtották a transzparenseket.

“Betlehem üdvözli a béke hírvivőit, nem pedig a háború hírnökeit” – volt olvasható egyes plakátokon, mielőtt azok a lángok martalékaivá lettek volna.

Az amerikai alelnök kedden indul Egyiptomot, Izraelt és Németországot felölelő körútjára. Ugyanakkor a palesztin vezetés már előre jelezte, nem látják szívesen Pence-t, s Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke sem kíván vele találkozni. Abbász egyik tanácsadója a Times of Israel című angol nyelvű hírportálnak nyilatkozva elmondta, Donald Trump amerikai elnök döntését követően, amellyel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, a palesztinok nem hajlandóak egyeztetni az izraeli-palesztin konfliktusban közvetíteni próbáló amerikai tisztségviselőkkel. Hozzátette: az időben nem korlátozott bojkott, kiterjed Jason Greenblattra illetve Trump vejére és tanácsadójára, Jared Kushnerre is.

Hírdetés

Az amerikai elnök december 6-i bejelentése nyomán ismét elmélyült a palesztinok és Izrael közötti konfliktus.

A Pence-t közel-keleti körútján elkísérő Greenblatt az utóbbi hónapokban több alkalommal is tárgyalt palesztin tisztségviselőkkel a 2014 óta megfeneklett békefolyamat újraindításáról.

Izrael Jeruzsálem keleti, arabok lakta részét az 1967-es hatnapos háborúban elfoglalta, majd annektálta, és egész Jeruzsálemet saját fővárosának tekinti. Ezt azonban a nemzetközi közösség nem ismeri el. A palesztinok pedig jövendő államuk fővárosaként tekintenek Kelet-Jeruzsálemre.

Bevezető Betlehem |

Palesztin tüntetők  Mike Pence amerikai alelnöknek és Jason Greenblattnak, az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottjának transzparensekre nyomtatott képmásait égették el vasárnap Betlehemben, a politikusok jövő hétre tervezett közel-keleti körútja miatt.

Címkék Izrael Palesztina Mike Pence Település / hely Betlehem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »