Az Állandó Választási Hatóság 835 külföldi szavazóhelyiséget hagyott jóvá

Összesen 835 külföldi szavazóhelyiséget hagyott jóvá az Állandó Választási Hatóság (AEP) a novemberi államelnök-választásokra.

Az Állandó Választási Hatóság arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a külképviseletek javaslatai alapján, több szakaszban zajlott a határon túli szavazóhelyiségek jóváhagyása. Az AEP által kiadott jóváhagyásokat követően a nagykövetségek és konzulátusok feladata lesz intézkedni, hogy megteremtsék a szavazáshoz szükséges logisztikai feltételeket, és tájékoztassák a külföldön tartózkodó romániai választópolgárokat a szavazóirodák helyéről.

Hírdetés

A kĂźlĂźgyminisztĂŠrium, a diplomĂĄciai kĂŠpviseletek ĂŠs a konzuli hivatalok intĂŠzkednek annak biztosĂ­tĂĄsa ĂŠrdekĂŠben, hogy a vĂĄlasztĂĄsi irodĂĄk elnĂśkeinek ĂŠs helyetteseiknek kinevezĂŠsĂŠről szĂłlĂł jegyzőkĂśnyvet tovĂĄbbĂ­tsĂĄk az ÁllandĂł VĂĄlasztĂĄsi HatĂłsĂĄghoz, a kĂźlfĂśldi szavazĂłhelyisĂŠgekĂŠrt felelő vĂĄlasztĂĄsi irodĂĄhoz ĂŠs a vĂĄlasztĂĄsokon rĂŠszt vevő valamennyi politikai pĂĄrthoz – szĂśgezi le az AEP.

Az AEP hatĂĄrozata a Hivatalos KĂśzlĂśnyben fog megjelenni. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »