Az államtitkár úr nem érti a Jobbikot

Az államtitkár úr nem érti a Jobbikot

De legalább kérdésekre sem szeret válaszolni.

Én pedig már hétfő délre elégettem az összes, erre a hétre félretett agysejtemet, hála a fideszes – randább szót nem találtam – thrashkommunikációnak, ami nagyjából annyit tesz: kérdésre rágalmazással vádolunk, lehetőleg úgy, hogy az kellően sértő és rövid is legyen.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Quaestor-ügy kormányzati szálai, Gaith Pharaon kormányzati kapcsolatai, valamint a letelepedésikötvény-biznisz körüli finomnak nehezen nevezhető illatok kapcsán érdeklődött a tisztelt kormányzattól napirend előtti felszólalásában. Válaszadónak Dömötör Csaba államtitkár urat húzta ki számára a sors, aki valódi válasz helyett inkább a Jobbik elemzésével bíbelődött, amit – mint kiderült – nem is ért.

Szerinte a Jobbik keresi magát, és amúgy sem lenne a Jobbik szimpatizánsai helyében (nem is nagyon vádolható ilyesmivel, a Fidelitas sokkal kifizetődőbb kapcsolati hálóval járt).

A Quaestort elintézte annyiban, hogy komolytalan az interjú, ha nem tudnánk, akkor a károsultak többségét kártalanították, a Jobbik pedig keresi önmagát, ami egy zavaros párt, aminek csak a hatalom a fontos – különösen ez utóbbi kijelentés szép, a hatalom képviselőjétől különösen.

Szerinte a Jobbik zsarol, beállt a brüsszeli politika mögé, uniós zászlókat égettek (!!!), meg amúgy is totális összevisszaság van, majd felhívta a figyelmet a baloldal és a Jobbik “veszélyes letelepedésére” nyilván most ez a kötelező, sajtóosztály által kiadott sablon.

Sajnálatos módon a nagy jobbikozás közepetette a rendelkezésére álló öt perces keretből felhasznált négy kerek perc nem volt elég idő arra, hogy az államtitkár választ adjon Mirkóczki Ádám kérdéseire: így többek között a Quaestor-botrány kormányzati szálaira, arra, hogy Gaith Pharaon hogyan jutott be az országba és miért nem tartóztatták le,  a Külügyminisztérium szerepére, valamint arra, hogy az eddig az adófizetőknek 9 milliárdos adósságot okozó, a baráti cégeknek pedig 112 milliárdos nyereséget hozó letelepedésikötvény-bizniszt mikor vezetik ki, vagy nem vezetik ki, mivel ezt sem tudni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »