Az állami földek eladásának tilalmát kezdeményező népszavazásról

Élőlánc-Ángyán közlemény az állami földek eladásának tilalmát kezdeményező népszavazásról

http://os.mti.hu/hirek/117575/az_elolanc_magyarorszagert_kozlemenye

Az Élőlánc Magyarországért közleménye     Budapest, 2016. május 26., csütörtök (OS) – 
        Történelmi jelentőségűnek tartjuk, és messzemenően támogatjuk azt a népszavazási kezdeményezést, amely azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének tilalmáról alkosson törvényt.

A nemzetek biztonsága ma már egyre inkább attól függ, hogy kinek a kezében vannak a természeti erőforrások és rendszerek, amelyekkel az alapellátások – az élelem-,  ivóvíz- és energiaellátás – biztonsága megteremthető. Ezek között is kiemelt szerepet játszik az élelmezés-biztonság megteremtésének alapeszköze, a nemzeti szuverenitás egyik legfontosabb megtestesítője, a termőföld.
A kormány mindezt figyelmen kívül hagyva kezdte meg az árveréseket, melyek  adatai ma már világosan jelzik, hogy egy félfeudális, birtokadományozó, klientúra építő, korrupt folyamat elszenvedői vagyunk. Közös nemzeti vagyonunk stratégiai, nemzetbiztonsági jelentőségű maradékának a közvélemény megtévesztésével végrehajtott dobra verése, a közjó helyett a magánérdekek érvényesítése, a magánvagyonok spekuláns gyarapítása nem csupán a jelen, de a jövő nemzedékeit  is kiszolgáltatott helyzetbe, végveszélybe sodorja.
Ezzel a lépéssel, az állami földek “értékesítésével” az ország vezetése súlyos határkőhöz érkezett, ahol nekünk állampolgároknak megálljt kell parancsolnunk a várost és vidékét egyaránt veszélyeztető, mohó zsákmányszerzésnek, a gátlástalan földspekulációnak.
Élőlánc Magyarországért és Dr. Ángyán József  egyetemi tanárwww.kielegyenafold.hu, határidő: június 20!Kiadó: Élőlánc Magyarországért

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
Kategória:ellenállás, Felhívás Tagged: birtokadományozó, félfeudális, klientúra építő, korrupt, magyar föld


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »