Az állam által kitömött távközlési szuperholding, a 4iG 232 milliárdért vette meg a DIGI-t

Az állam által kitömött távközlési szuperholding, a 4iG 232 milliárdért vette meg a DIGI-t

A 4iG megvette a román RCS & RDS csoporttól a DIGI magyarországi érdekeltségeit – szemlézte a 444.hu a 4iG Nyrt. sajtóközleményét.

A tranzakció értéke 625 millió euró, ami körülbelül 232 milliárd forintnak felel meg. Az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022. januárjában zárulhat

Hírdetés

– írja a lap. A közlemény kitér rá, hogy ” aDIGI megvásárlása fontos lépés lehet az állami és magántőke egyesítésével létrejövő nemzeti távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, melynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően”.

A 4iG az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, így a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban. A lap emlékeztet rá, hogy a DIGI Csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 3000 főt. 2020-ban konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A DIGI 61, míg leányvállalata, az Invitel további 16 ügyfélszolgálati irodával rendelkezik Magyarország nagyobb városaiban.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »