Az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja az NVI-nél történteket

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is vizsgálja a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) február 23-án történt tömegjelenetet – közölte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai zárt ülése után újságírókkal.

Molnár Zsolt mellett Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja is azt hangsúlyozta, hogy mivel egy népképviseleti szerv munkáját akadályozták, nemcsak a jogállamiságot, hanem a nemzetbiztonságot is érintő ügyről van szó. Leszögezték: az ügyben – amelyben több mint húsz feljelentés érkezett a hatóságokhoz – az egész társadalom válaszokat vár.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja és Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke is elítélte az NVI-nél történteket. Mirkóczki Ádám kitért arra is, hogy “egyesek” a Jobbikhoz akarják kötni a fideszes “Kubatov Gábor fizetett verőlegényeit”. Németh Szilárd ezt a kijelentést a jobbikos képviselő üldözési mániájának tulajdonította, hozzátéve: Kubatov Gábor már nyilatkozott ebben az ügyben.K

Kubatov egyébként azt nyilatkozta, hogy a videófelvételek alapján méltatlan, ami történt, és reméli, módosítják a jogszabályokat. Arra nem térti ki, hogy az események sűrűjében ott volt személyi titkárának, Kindlovits Máténak osztálytársa is, a kopaszok pedig a Kubatov által vezetett FTC biztonsági szolgálatának emberei.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »