Az Aldiban bruttó 800 ezer forint felett is kereshet egy boltvezető

Robbant az Aldi bombája – írta a hvg.hu annak kapcsán, hogy a multilánc – hazai viszonyokat tekintve – elképesztő bérlistát tett közzé honlapján. Ebből kiderül, náluk egy boltvezető bruttó járandósága – a cafeteria elemekkel kiegészítve – 517 119 forintnál kezdődik, a kiemelt boltokban pedig elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

A lista szerint a bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet Utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot, kiegészítve a cafeteria elemekkel és a BKV-bérlettel.

 A biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra ugyanez a bérezés vonatkozik, illetve nekik az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.

A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.

A portál felidézi, januárban derült ki, hogy az Aldi jelentős mértékben emeli a fizetéseket, köröket verve minden versenytársára. A diszkontlánc adott pozícióra országosan ugyanazt a bért kínálja, kivételt csak a kiemelt üzletek jelentenek.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »