Az ALDE-s Ion Cupã kötelességének érzi elfogadni miniszteri jelölését

Az ALDE-s Ion Cupã kötelességének érzi elfogadni miniszteri jelölését

Megerősítette Ion Cupă képviselő, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) Dolj megyei szervezetének elnöke, hogy elfogadta Viorica Dăncilă kormányfő javaslatát, és elvállalná az energiaügyi minisztérium vezetését.

„Elfogadtam Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony felkérését, hogy átvegyem az energiaügyi tárcát. Ezt egy olyan kötelességnek érzem, amelyet maradéktalanul el akarok látni, éspedig, hogy teljesítsem a Dolj megyeiek 2016-ban adott szavazata révén kapott feladatokat: a stabilitás, gazdasági növekedés megteremtését, valamint nagyobb fizetéseket, nyugdíjakat minden román számára” – írta a Facebookra Ion Cupă.

Hírdetés

Viorica Dăncilă szerdán jelentette be, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) tagjai közül javasol minisztereket az alakulat kormányból való kilépése nyomán megüresedett három tárcához. Környezetvédelmi miniszternek, illetve miniszterelnök-helyettesnek Graţiela Gavrilescut, energiaügyi miniszternek Ion Cupát, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszternek pedig Ştefan Băişanut javasolja Dăncilă.

Ion Cupă egy héttel korábban úgy nyilatkozott, ő az ALDE azon politikusai közé tartozik, akik „nem értik” a kormánykoalícióból való kilépésre vonatkozó döntést, főleg, hogy a párton belül nem tárgyalták meg ezt a kérdést. Cupă akkor úgy fogalmazott, az az érzése, hogy az ALDE-t olyan játékba vitték bele, amelyben valójában nem akart részt venni.
(agerpres)
Nyitókép: cslde.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »