Az álcázás nagymestere: rózsaszínű gyereknadrágot húzott a fejére a színesfémtolvaj

Az álcázás nagymestere: rózsaszínű gyereknadrágot húzott a fejére a színesfémtolvaj

Az álcázás nagymestere: rózsaszínű gyereknadrágot húzott a fejére a színesfémtolvaj

A kunszentmiklósi rendőrök elfogták azt a két helyi férfit, akik december óta dézsmálták az egyik gyár vörösréz hulladékát.

Az egyik helyi üzem képviselője 2019. február 22-én feljelentést tett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon, mert észrevették, hogy a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből nagyobb mennyiségű – körülbelül 3000 kilogramm – színesfém tűnt el.

Hírdetés

A nyomozás során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésében olyan személy is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit. A rendőrök – a gyár vezetőségével együttműködve – feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit.

Az adatgyűjtés eredményeként eljutottak a két feltételezett tetteshez, akik 2019. március 11-én, éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak. A nyomozók cselekményük közben érték tetten a tolvajokat. Egyikőjüket – egy 28 éves helyi lakost – még a helyszínen sikerült elfogni, míg 23 éves társa elmenekült, így őt néhány órával később találták meg.

A férfiak lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyereknadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök egyikőjüktől lefoglalták.

Az eljárás során az is kiderült, hogy az elkövetők legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban, hozzávetőlegesen 3,5 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet.

A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. A 41 éves dunavecsei lakost orgazdaság bűntett, míg a két kunszentmiklósi tolvajt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrök mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.  


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »